IICH Groningen - Stichting Ruitersport Noord Nederland

Zuidbroek in teken van finales springen

Gepubliceerd: 1 jaar geleden (2018-12-31)

Spannende finales tijdens Indoor Groningen

2018 is bijna voorbij en daarmee komt ook de 57e editie van IICH Groningen bijna tot een eind, er staan nog een aantal spectaculaire dagen op het programma met een showdag en CSI1* en CSI2* Internationaal springen! Vandaag stond dan ook volledig in het teken van de kleine én grote finale Nationaal springen in de klasse M, Z en ZZ.

 

Uitslagen ochtend- en middagprogramma

De ochtend begon om 09.30 met de SocialBuild-prijs in de klasse M, groep I klassiek op tijd. 

In deze rubriek was Justine Ruiter de beste amazone, samen met haar paard Benz won zij de eerste plaats. Ze kreeg een statiedeken aangeboden door Socialbuild. Bart Gommeren eindigde op een tweede plaats met Baileys en op nummer drie is geëindigd Geert Moerings met Hastha.  

 

In de Van Geel Orchideeën-prijs,  klasse M - groep 2 – klassiek werd Bas Theeuwes eerste met zijn paard Dopharma’s Hester. Angelique Hoorn werd knap tweede en Welmoed Lykema eindigde op een derde plek. In de Gelegenheidscafé De Stainkroeg-prijs Klasse Z wist Marwin van den Nieuwenhuijzen de eerste plek te bemachtigen. Dit deed hij samen met zijn paard Spock Z. Op nummer twee staat Bas Theeuwes en op nummer drie Mareille van Geel. 

 

Toen was het tijd om de hindernissen nog iets hoger te zetten! In de Heuvelman Ibis-prijs klasse ZZ deed Hester Klompmaker goede zaken. Samen met haar paard Guesssina behaalde zij een eerste plaats. Amber Fijnen en Jamaica werden knap tweede, op de derde plek stond opnieuw Hester genoteerd, nu met haar paard Forever V.D.W. 

 

Amber Fijen scoort in kleine finale M 

In de kleine finale Klasse M, de Virol-prijs, wist Amber Fijen opnieuw te scoren. Ditmaal wist zij een eerste plek te bemachtigen met haar paard Hummer K. Maureen Bonder startte al eerder tijdens Indoor Groningen, ook zij was vandaag van de partij en eindigde op nummer twee. Mareille van Geel werd knap derde. 

 

Finale klasse M 

De finale klasse M, de VDL Stud-prijs, is op een honderdste van een seconde beslist. Een spannende barrage met 14 deelnemers waar Justine Ruiter lang de leiding had met een tijd van 36.70 maar op een honderdste van een seconde werd verslagen door Bas Moerings met Ipsthar (36.69). Derde werd Marwin van den Nieuwenhuijzen gevolgd door Eeuw Martha Fennema daarna Koen Westendorp. Beste combinatie van de klasse M is geworden Rianne van Heerebeek met Fabulous!

 

Tevens werd vanavond Jan Burema, die bijna alle edities 57 edities van Indoor Groningen (voorheen Indoor Veendam) heeft meegereden, in het zonnetje gezet. Onder mooie woorden van voorzitter Aaldert de Vrieze werd Jan in een koets van Nieboer binnengereden. Jan heeft z’n rijlaarzen in de wilgen gehangen maar geniet nog volop van de paardensport! 

 

Finale Klasse Z
Van de 28 ruiters die deelnamen aan de Z-Finale, de Staalservice Zuidbroek-prijs, plaatsten zich 8 voor de barrage. Slechts 3 hiervan wisten foutloos te blijven. Henri Stegeman noteerde hierbij de snelste tijd (43.31), gevolgd door Hester Klompmaker (44.94) en Hilde Woudstra (48.40). De snelste tijd werd neergezet door Thijs Meulemeesters met Eunice (40.98) maar zij noteerden helaas 8 strafpunten. 

 

Beste combinatie van de Z is geworden: Hans de Vries met Goudmijn

 

Finale Klasse ZZ

In de finale (de Ruitersport Veendam-prijs) reden er in totaal 21 combinaties mee. Tijdens deze spannende finaleronde weet Amber Fijen opnieuw de eerste prijs op haar naam te schrijven. Dit doet ze samen met haar paard Gucci in een foutloze ronde en binnen de super snelle tijd van 40.52. Alexander Chitty wist ook een foutloze ronde te rijden maar deed  langer over het parcours, met een tweede plek en een tijd van 46.07 een zeer knappe prestatie in de klasse ZZ. Op de derde plaats is geëindigd Hilde Woudstra met Titania, ook zij reden een foutloze ronde met een tijd van 46.55.

De beste combinatie van de klasse ZZ is geworden; Hester Klompmaker met Forever VDW 

Wij gaan er even tussenuit en zijn in het nieuwe jaar bij je terug met op 2 januari een fantastische showrubriek en natuurlijk het hoogtepunt van Indoor Groningen: CSI1* en CSI2*. Fijne jaarwisseling! 

Copyright 2019 IICHGroningen.nl - Website gesponsord door Skytz websites