20 december 2021

Nog 93 dagen

Nog 2232 uren

DCIG-Competitie wordt Dressuur Derby IICH Groningen!

Gepubliceerd: 2 jaar geleden (2019-04-09)

Bij IICH Groningen dragen wij er grote zorg voor om ieder jaar opnieuw een veelzijdig paardensportevenement te organiseren. Een evenement waarbij ruiters en paarden kunnen rijden in een internationale sfeer en ambiance.

Omdat de paardensport al vaak te maken heeft met diverse regels en procedures vinden wij het belangrijk om bepaalde zaken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo blijft het voor de ruiters én de organisatie leuk en haalbaar om er ieder jaar weer groot feest van te maken, al 57 edities lang.

Om deze reden is er besloten om afscheid te nemen van de DCIG-competitie. Uiteraard is er nagedacht over een waardige vervanger van de competitie, dit introduceren we graag aan je!

Dressuur Derby IICH Groningen

Wij vinden het belangrijk om de breedtesport een podium te bieden tijdens IICH Groningen, daarom zal de competitie in een andere vorm plaatsvinden en kunnen deelnemers zich plaatsen voor een kür op muziek tijdens het 58ste IICH Groningen.

De allergrootste verandering vindt plaats in de voorselecties. Deelnemers rijden straks geen drie proeven op drie verschillende locaties maar 4 proeven op 1 locatie verdeeld over 2 dagen. In het weekend van 7 en 8 september worden de voorselectie verreden in het prachtige park “Borgerswold” te Veendam.

Deelnemers van de klasse L1 t/m ZZ-Licht zowel paarden als pony’s kunnen zich plaatsen voor een finaleplaats tijdens het 58ste IICH Groningen door deel te nemen aan de Dressuur Derby. Ze rijden vier proeven, waarvan de drie beste proeven tellen op basis van plaatsingspunten.

Let op: tijdens de Dressuur Derby zullen er vier verschillende proeven worden gereden, dus niet alleen de vastgestelde proeven van de maand.

Deelname aan de Dressuur Derby IICH Groningen mogelijk vanaf de klasse Bixie t/m ZZ-Licht. De klasse Bixie en B dressuur strijden niet om een finaleplaats maar om de dagzege.

Inschrijving Dressuur Derby IICH Groningen

Inschrijven voor de Dressuur Derby Indoor Groningen is op maandag 1 juli om 12.00 via online inschrijving. De link naar de inschrijving zal zo spoedig mogelijk op de website verschijnen.

Heb je vragen over de Dressuur Derby? Dan kun je vanaf nu terecht via dressuurderby@iichgroningen.nl.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit voor sommige ruiters een hele verandering zal zijn. Heb je vragen, opmerking of andere zaken waar je tegenaan loopt? Laat het ons gerust weten.