21 december 2023

Nog 16 dagen

Nog 390 uren

Vraagprogramma CSI1* en CSI2* vastgesteld

Het vraagprogramma van de FEI voor de CSI1* en CSI2* is vastgesteld en gepubliceerd op de website.  Kijk hier voor het volledige vraagprogramma. Voor vragen m.b.t. het vraagprogramma kunt u terecht bij het wedstrijdsecretariaat , bereikbaar via sport@iichgroningen.nl

Uitslagen Dressuur Derby IICH Groningen bekend

In 2 weekenden reden dressuurruiters en - amazones vanuit het hele land selectiewedstrijden om zich te plaatsen voor de grote finale op 27 december in Martiniplaza. De aftrap was op 10 november in manege Avinia Staete in Winschoten, ook op 11 november werd hier gestreden. 12 november verplaatste de organisatie zich naar Exloo en een weekend later waren zij te vinden in Vlagtwedde en Tolbert. De uitslagen staan online en vind je hier. Iedereen die zich gekwalificeerd heeft voor de finale: van harte gefeliciteerd! Ben je geplaatst dan moet je je deelname bevestigen via mijn knhs, dit kan tot 10 december. Heb je je voor 10 december niet opgegeven dan gaan we er van uit dat je niet deelneemt en worden de reserves benaderd. Veel succes met de voorbereidingen voor 27 december!

Ticketverkoop 60e editie van start gegaan

Vanaf de 60e editie is het voor het eerst mogelijk vooraf tickets te kopen voor het IICH Groningen. Tickets zijn vanaf 2 oktober te koop via Martiniplaza.  Mis dit jubileumjaar niet en koop je tickets via deze link bij Martiniplaza Groningen.  Tickets blijven ook nog gewoon te koop aan de kassa. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Koop dan nu alvast je tickets! We kunnen niet wachten om je te verwelkomen op dit bijzondere evenement.

Nieuwe locatie zorgt voor nieuw logo

Vernieuwd logo IICH Groningen

Wanneer je naar Groningen komt, zie je hem al ver boven de stad uitsteken, de Martinitoren! Al eeuwenlang kijkt β€œπ—±β€™π—’π—Ήπ—Ήπ—² π—šπ—Ώπ—Άπ—²π˜‡π—²β€ uit over het centrum van Groningen en is het een vertrouwd aangezicht voor onze provincie. Maar wat is er zo bijzonder aan de Martinitoren? In de afgelopen 500 jaar brandde de Martinitoren af, sloeg de bliksem in en stortte hij bijna in. Op de stoep werden oorlogen gewonnen en verloren, toch hield de toren stand en is met zijn 97 meter nog steeds het hoogste gebouw van de stad.

De Martinitoren heeft net als het IICH Groningen diverse hoogtepunten, maar ook tegenslagen getrotseerd. Ondanks dat hield de toren stand en IICH Groningen ook! Laat dat nou net de Groningse mentaliteit van β€œπ—Έπ—Όπ—½ 𝗱𝗲𝗿 π˜ƒπ—²π˜‚π—Ώβ€ perfect weerspiegelen! Wij vinden zelf met de nieuwe locatie in het hart van de stad Groningen de Martinitoren dan ook een prachtige toevoeging aan ons logo. 

60ste editie van IICH Groningen introduceert vernieuwde selectiestijl voor dressuurruiters

Dressuurruiters kunnen zich gaan voorbereiden op de 60ste editie van het Internationaal Indoor Concours Hippique (IICH) Groningen. De inschrijving voor de selectiewedstrijden worden binnenkort geopend en zullen op een nieuwe manier plaatsvinden.

Een opvallende wijziging in de selectieprocedure is dat de selectiemomenten voor de grote finale in Martiniplaza niet meer op één locatie worden gehouden. In plaats daarvan worden ze nu verdeeld over verschillende accommodaties en data. Hierdoor komen de selectiemomenten dichter bij het evenement in Martiniplaza te liggen, waardoor de spanning en competitiegeest verder worden aangewakkerd.

De afgelopen jaren werd de selectie verreden tijdens de DressuurDerby in Veendam. Alhoewel dit een prachtige accommodatie is en de DressuurDerby steeds een groot succes was was er de wens van deelnemers om de selectie indoor te laten verrijden en dichter op het IICH Groningen te laten plaatsvinden. Met de wijziging van de selectiewedstrijden dit jaar komt de organisatie aan deze wensen tegemoet.

De selectiewedstrijden worden verreden op:

Klasse Datum Locatie Proef

Z1 en Z2 pony’s 10-11-2023 (avond) Winschoten 1e proef

Z1 en Z2 pony’s 11-11-2023 Winschoten 2e proef

Z1 t/m ZZL paarden 11-11-2023 Winschoten 1e proef

Z1 t/m ZZL paarden 12-11-2023 Exloo 2e proef

B t/m M1 paarden 18-11-2023 Vlagtwedde 1e en 2e selectieproef

B t/m M2 pony’s 19-11-2023 Tolbert 1e en 2e selectieproef

M2 paarden 19-11-2023 Tolbert 1e en 2e selectieproef

De inschrijving voor de 60ste editie van IICH Groningen zal op 1 augustus om 18:00 uur geopend worden via MijnKNHS. Overige bepalingen van de selectiewedstrijden zijn hier te vinden.

De finaledag zal plaatsvinden op woensdag 27 december* in Martinplaza in Groningen.

IICH Groningen is een belangrijk hoogtepunt in de dressuurwereld en trekt elk jaar getalenteerde ruiters vanuit het hele land. Met de vernieuwde selectiestijl en finaledagbelooft de 60ste editie een buitengewone ervaring te worden voor zowel deelnemers als toeschouwers.

We wensen alle ruiters veel succes en kijken uit naar een spectaculaire competitie!

*finaledatum onder voorbehoud van wijzigingen