IICH Groningen - Stichting Ruitersport Noord Nederland

Eurohal Zuidbroek stampvol tijdens laatste dag IICH Groningen

Gepubliceerd: 1 jaar geleden (2019-01-06)

Eurohal Zuidbroek stampvol tijdens laatste dag IICH Groningen

Voor IICH Groningen stond vanavond de allerlaatste rubriek op het programma, tijdens de CSI2* Grand Prix 1.45m. Longines Ranking Competition deden topruiters van over de hele wereld mee. 

 Super snelle barrage tijdens InVra Plus prijs
We begonnen de laatste dag al om 09.30 vanmorgen met de Skytz Websites & Drukwerk -prijs. Tijdens dit 
CSI2* - 1.30 m. – klassiek parcours werd Lennard de Boer eerste met zijn paard Astakkato. Martine Gramsbergen-Hoekstra werd tweede met Beat It GH en Wiljan Laarakkers werd derde met Illinois van de Buxctale. Direct daarna ging de InVra Plus-Prijs van start, in deze CSI1* - 1.20 m. – klassiek wist Gerrit Veenstra de snelste tijd neer te zetten in de barrage, hij werd eerste met een tijd van 0-30.46. Pim Mulder en  Gondola B waren net een fractie trager met 0-30.47 en werd tweede.  Margot Norder en Happyletha werden derde met 0-31.20. 

 

Leon Thijssen pakt prijzen in CSI1* & CSI2*
 In de provincie Groningen-prijs CSI2* Final Small Tour 1.35m werd Kevin Jochems eerste met zijn paard Enjoy 
0-35.76. Op de tweede plek stond Leon Thijssen met Donique 0-36.28 en op nummer drie is geëindigd Ernesto Canseco met Grandkittaire met een tijd van 0-38.67. In de PMF Stalen Masten-prijs haalt Leon Thijssen alles uit de kast voor de 1e plaats met zijn paard Granito Noordenhoek. Dat lukt ze met een snelle, spannende barragetijd van 0.39,94. Kevin Jochems deed er nu iets langer over, hij eindigde op de tweede plek samen met Granido 0-41.24. Mel thijssen werd samen met Cabernet Do Itinga derde 0-41.29

 

Om 18.00 was het tijd voor de Staalservice Zuidbroek-prijs CSI2* - 1.40 m. finale. In een spannende race om de klok wist Eric ten Cate met Dairo de snelste ronde te rijden, hij werd eerste met een tijd van 0-34.63. Gerco Schroder deed er iets langer over en werd tweede met zijn paard Glock’s Champion Ludwig 0-35.06. Pim Mulder werd samen met Ferano derde 0-36.05.

 

Showrubriek

En zoals je van IICH Groningen gewend bent staat er ook een spectaculaire show op de planning! Vanavond liet Anne Kruger degener teamwork zien tussen paard, geit en hond. Een fantastische show gebaseerd op vriendschap, harmonie en communicatie.

 

Bart Bles wint grote Rabobank prijs met razendsnelle barragetijd

 

In de allesbepalende grote prijs Rabobank (CSI2* - 1.45 m. – finale) reden de topruiters en amazones een spannende barrage. Albert Zoer haalde alles uit de kast voor een snelle tijd maar raakte jammer genoeg een balk in de tweede hindernis. Zoer kent vele mooie momenten in Zuidbroek maar vanavond had hij minder geluk. Niemand minder dan Gerco Schröder reed een super snelle tijd van 38.02 en wist het publiek op het puntje van hun stoel te laten zitten, hij stond een lange tijd eerste. 

 

Toen was het tijd voor de publieksfavoriet Jur Vrieling, tijdens de barrage van Vrieling kon je een speld horen vallen in de Eurohal. Iedereen leefde mee met de ruiter en juichte hem grootst toe na het rijden van een snelle en foutloze barrage van 38.68. Toen was het tijd voor Bart Bles die al vele overwinningen op zijn naam heeft staan, gister won hij de SixBars met zijn paard Pandora 258 en vandaag deed hij dit dunnetjes over met Israel v/d Dennehoeve. Bles reed een razendsnelle tijd van 0/0-36.09 en is hier wel 2 seconden sneller dan Schroder in de grote finale. 

Op nummer een Bart Bles, nummer twee Gerco Schroder en op nummer drie Sabrina Van Rijswijk met Everest-W 0-38.55.

 

Tot de 58e editie! 
Met deze Grand Prix sluiten wij de 57e editie van IICH Groningen af. Wij hebben genoten van alle ruiters, amazones en hun toppaarden. Wij willen de bezoekers bedanken voor het enthousiasme en de ruiters en amazones bedanken voor hun deelname. En natuurlijk willen we alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun hulp en bijdrage aan het concours. Zonder jullie hadden we dit nooit mogelijk kunnen maken. Bedankt! 

Tekst: door Serena De Leo, SocialBuild.nl

 

Copyright 2019 IICHGroningen.nl - Website gesponsord door Skytz websites