IICH Groningen - Stichting Ruitersport Noord Nederland

Finale L-Klasse Springen

Gepubliceerd: 1 jaar geleden (2018-12-22)

Finale L-Klasse Springen
Na een succesvolle dag én avond in de Eurohal blikken we terug op deze eerste finaledag in Zuidbroek. In de ochtend ging de eerste rubriek van start, de Stichting Ruitersport Noord-Nederland-Prijs’. Klasse L, Groep I – Progressief. In deze rubriek was Annemiek Koekoek samen met haar paard Lorenzo de beste combinatie en ging er met de nummer één positie vandoor. De tweede plaats is voor Danielle Boering met Handsome en op nummer drie is geëindigd Ilse Haverkamp met Ilse Haverkamp met Hero W.

 

Direct na deze rubriek startte de ‘Staalservice Zuidbroek-Prijs’. Wederom deed Hilde Veenstra goede zaken, zij won de rubriek met haar paard After Pleasure Toltien. Op de tweede en derde plaats zijn Gert van der Hof met Ibiza en Regina Leeuwen met Iroyca HBC geëindigd. Hilde Veenstra bleef nog even in winning moduswant ook in de ‘InVra Plus-Prijs’ gingen Hilde en Bikker K er met de eerste prijs vandoor! Gert van der Hof eindigde hierbij op een mooie tweede plek It’s A Pracht VDL en Renske Geertman met Gipsy Lady SMH eindigde op nummer drie. 

 

Noa Grevinga sterk in barrage 

Om 18.30 startte de kleine finale. In de ‘Van Uffelen Mode-Prijs’ reden 12 combinaties mee in de barrage en het duurde eventjes voordat er iemand een foutloze ronde wist te rijden! Lars Slagter had een enorm snelle tijd maar helaas raakte hij een balk en verloor hierdoor zijn goede positie in de barrage. Het lukte John van Zanten met Ini Mini Cooper als eerste om foutloos te blijven met een rit van 43.31. In de top drie van deze barrage zijn geëindigd: Noa Grevinga met Eleanorfee, Mark Bunting met Incredible SRK en Rosanne Maathuis met High Score. 

Hang & Jump 

Terug van weggeweest in Zuidbroek, de Hang & Jump! Super enthousiast ontvangen door het publiek wat de sfeer een extra boost gaf. Er deden in totaal 15 personen mee aan de Hang & Jump waarbij de hangers aan een spijkerbroek blijven hangen terwijl ruiters zo veel mogelijk punten bij elkaar springen. Een pittige uitdaging! Christoff Gangl had zijn plan getrokken voor de Joker, helaas raakte hij een balk en bleef er van de punten niks meer over. Annelinde Hoving won samen met hanger Vera Hoving, zij wist maar liefst 2040 punten bij elkaar te springen! Vera Hoving is hierbij uitgeroepen tot sterkte vrouw van het concours, zij wist maar liefst 86.3 seconden te hangen. 

 

Grote finale

Na de showrubriek was het dan tijd voor de grote finale! In totaal streden er 9 combinaties mee in de barrage. Elmar van Hoorn reed met twee van zijn paarden in deze strijd, hij begon met It’s Highlander van de Kalevallei en haalde hierbij alles uit de kast om een snelle tijd neer te zetten, dit lukte met een tijd van 35.47 seconden. Helaas tikte zijn paard bij de laatste sprong een balk, ontzettend jammer! Toen was het tijd voor Gert van den Hof om de beste tijd neer te zetten, hij nam risico en gaf in de laatste bocht extra gas. Dit resulteerde in een barragetijd van 36.99 en daarmee stonden Gert van den Hof en zijn paard It’s A Pracht VDL eventjes op de eerste plek. Elmar van Toorn bleek met Hara Kiri van de Kalevallei toch een fractie sneller en eindigde de barrage in 36.93 seconden. De uitslag van de grote finale is als volgt: 1. Elmar van Hoorn met Hara Kiri van de Kalevallei 2. Gert van den Hof met It’s A Pracht VDL 3. Arjen Lomulder met Global. 

 

Hilde Veenstra beste combinatie Klasse L 

Hilde Veenstra won maar liefst 5 rubrieken tijdens Indoor Groningen, 3 keer met haar paard After Pleasure Toltien en twee keer met haar paard Bikker K, dit maakt haar de beste combinatie! Deze prijs werd aangeboden door ‘Van Wieringen Verreiker Verhuur’ te Drieborg. 

Dressuur Categorie 1 op 22 december

Het is voor nu tijd om de hindernissen op te ruimen en plaats te maken voor een prachtige dressuurring! Op 22 december 2018 staat Indoor Groningen volledig in het teken van subtop dressuur met o.a de Grand Prix waar Diederik van Silfhout en Expression hun opwachting zullen maken. In de avond geniet je vanaf 19.30 van de Kür op muziek! 

Copyright 2019 IICHGroningen.nl - Website gesponsord door Skytz websites