IICH Groningen - Stichting Ruitersport Noord Nederland

Hengstencompetitie Zuidbroek

Gepubliceerd: 1 jaar geleden (2018-12-28)

Hengstencompetitie Zuidbroek 

Vandaag waren de knapste hengsten van Nederland aan de beurt om in de ring te verschijnen. We begonnen om 10.30 met de Anemone Hengstencompetitie voor dressuurpaarden. 

 

Dinja van Liere steelt show met Hermés

De eerste rubriek op het programma was de klasse L, hier werd Marieke van der Putten samen met Jameson RS2 eerste. De combinatie behaalde 93 punten met o.a een 10(!) op zuiverheid en takt. Een knappe prestatie! In de klasse M wist Renate Van Uytert- van Vliette overtuigen met de hengst In Style, met een score van 89 punten wonnen zij de klasse M. Toen was het tijd voor de klasse Z/ZZ/L waar Dinja van Liere de show steelde met Hermés. De combinatie werd eerste met een score van 85 punten. Hermés behaalde eerder dit jaar al de bronzen medaille tijdens de finale van het WK jonge dressuurpaarden. 

 

Blom Hengstencompetitie groot succes

Tijdens de Blom Hengstencompetitie werd Bart Lips, samen met Jubel Es eerste in de klasse L. Bas Moerings en Ipsthar behaalde de eerste prijs in de klasse M en in de klasse Z werden Steven Veldhuis en Haynes GN eerste! We hebben enorm genoten van de drukbezochte dag en alle prachtige hengsten die we voorbij zagen komen. Volgens Dhr. Blom, sponsor van de Blom Hengstencompetitie een prachtig georganiseerd concours die het KWPN niet mag laten vallen! Ook deed Blom de toezegging dat de hengstencompetitie volgend jaar opnieuw in Zuidbroek mag plaatsvinden. 

 

Geen plannen voor morgen? We beginnen al vroeg (om 08.00) met de 1egroep M springen (twee fasen) in de middag en avond komt ook de klasse Z/ZZ aan bod! 

Copyright 2019 IICHGroningen.nl - Website gesponsord door Skytz websites