IICH Groningen - Stichting Ruitersport Noord Nederland

Internationaal springen trekt groot publiek in Zuidbroek

Gepubliceerd: 1 jaar geleden (2019-01-04)

Internationaal springen trekt groot publiek 

Van 3 t/m 5 januari staat de Eurohal van Zuidbroek in het teken van de Internationale springconcoursen. De komende dagen geniet je o.a van diverse CSI1* en CSI2* rubrieken, de sixbars en spectaculaire shows. 

Eric ten Cate wint eerste internationale springrubriek
We begonnen vanochtend met de Talent Performance-prijs Springconcours Internationaal CSI2* - 1.30 m. – klassiek waar Eric ten Cate er met de prijs vandoor ging. Samen met zijn paard Blue Sky reed hij een foutloze ronde in een tijd van 59.78 seconden. De familie Veenstra doet goede zaken in Zuidbroek, nadat Hilde Veenstra al vele prijzen gewonnen heeft tijdens Indoor Groningen, was het nu de beurt aan haar broer Gerrit Veenstra. Hij reed samen met Loridon van T&L een foutloze ronde, hij was iets langzamer dan Eric (59.89) en eindigde op een tweede plaats. Wiljan Laarakkers werd derde met een foutloze ronde en een tijd van 61.89.

Gedeelde eerste plek voor Oldenziel en Veenstra
In de Buitenkamp Pompenverhuur-Prijs, de CSI1*1.20/1.25 m. - twee fasen wist Job Oldenziel de beste tijd neer te zetten. Samen met zijn paard Good Luck reed hij een foutloze ronde en een scherpe tijd van 30.76. Gerrit Veenstra reed echter precies dezelfde tijd én wist ook foutloos te blijven deze avond! Een bijzondere prestatie van de twee heren en daarom een gedeelde eerste plaats voor Oldenziel en Veenstra. Emiel Richter en Elmar van Hoorn wisten deze prestatie opnieuw neer te zetten, Emiel en Sundance werden tweede met een tijd van 0-30.84 en Elmar van Hoorn reed samen met Firework vd Kalevallei naar exact dezelfde score! Ook voor deze heren een gedeelde tweede plaats. 

Aniek Diks pakt overwinning in CSI2* 1.35M
We zijn om 16.00 gestart met de Gemeente Midden-Groningen-prijs 
Internationaal CSI2* - 1.35 m. – klassiek. In deze rubriek ging de eerste prijs naar Aniek Diks die samen met Winston-Jumper R een foutloze ronde reed met een tijd van 0/64.05. Op nummer twee opnieuw Eric ten Cate, nu met zijn paard Dairone met een tijd van 0/64.70. Op nummer drie Bart Bles en zijn paard Pandora 258 met een tijd van 0/65.50.

 

Om 19.30 stond de Virol-prijs Internationaal CSI2* - 1.40 m. – klassiek nog op het programma. Tijdens de spannende barrage wist de Ier Conor Drain een hele poos op nummer 1 te staan met een tijd van 40.59. Kevin Jochems ging daar dubbel en dwars overheen met een tijd van 0-35.41 en schreef de overwinning op zijn naam! Remco Been bleef iets achter qua tijd en eindigde op een twee plaats met een tijd van 0-37.42. Op nummner drie niemand minder dan Jur Vrieling die net iets onder de tijd van Remco bleef met 0-37.86.

Morgen op het programma: CSI1* CSI2* en Sixbars    

Morgenochtend begint de eerste rubriek om 10.00 (de CSI1* 1.20/1.25 m. – klassiek) en in de avond staat er nog CSI2* - 1.40 m en de CSI2* - 1.50 SIX BARS op de planning! Na deze rubrieken begint het ruiterbal. 

 

Tekst: door Serena De Leo, SocialBuild.nl

 

 

Copyright 2019 IICHGroningen.nl - Website gesponsord door Skytz websites