IICH Groningen - Stichting Ruitersport Noord Nederland

Succesvolle start Hengstenkeuring & Youngster Christmas Auction

Gepubliceerd: 1 jaar geleden (2018-12-18)

Persbericht 57e editie IICH Groningen

Vandaag zijn we van start gegaan met de 57e editie van het IICH Groningen, het meest veelzijdige paardensportevenement van het Noorden! We zijn één dag eerder begonnen vanwege de AES Hengsten- en opwaardeerkeuring en de ‘Youngster Christmas Auction’.

AES Hengsten- en opwaardeerkeuring

Om 11.00 uur zijn we begonnen met de AES Hengsten- en opwaardeerkeuring. De hengsten werden aan de hand gepresenteerd. De hengsten die enkel voor een opwaardeerkeuring zijn gekomen, zijn onder het zadel getoond en hebben een parcours afgelegd. De sfeer zat er direct al goed in en het was prachtig om te zien hoe deze jonge hengsten springen en bewegen. De kampioen van het springen werd Chef of Flanders Field (Cicero X Indoctro) van stal Renken uit Klijndijk. Kampioen Dressuur werd de hengst Frederic (Fürstenball x Stedinger) van stal Brouwer. 

Youngster Christmas Auction

Om 19.00 was het tijd voor de allereerste Youngster Christmas Auction! Hierbij werden diverse spring- en dressuurhengsten gepresenteerd en vervolgens geveild. Het hoogtepunt van de avond was de veiling van de ruin ‘Jodari’ van 4 jaar oud, afstammeling van Cartano x Dione, die voor €62.000 onder de hamer ging. De hengsten werden geveild voor een gemiddelde prijs van €19400 en de totale omzet van de veiling kwam uit op een bedrag van €485.000

Hoog bezoek aan Youngster Christmas Auction 

Adelinde Cornelisse bracht samen met haar hengst Henkie een bezoek aan de Youngster Christmas Auction. Adelinde gaf hierbij een dressuur clinic. We hebben enorm genoten van deze clinic en van de Gelderse hengst Henkie! Ook de Zweedse topruiter Rolf-Göran Bengtsson bracht een bezoek aan Zuidbroek, samen met de KWPN-goedgekeurde hengst Emir R (welke momenteel op 1.50 niveau wordt uitgebracht)  gaf hij een clinic. 


Het was een gezellige en drukbezochte avond, waarvan we absoluut kunnen zeggen dat het een groot succes was! Morgen gaan we echt van start met 'Paarden springen klasse B'. We beginnen deze dag om 09.30 uur.

Door: Serena De Leo, SocialBuild.nl

Copyright 2019 IICHGroningen.nl - Website gesponsord door Skytz websites